Teknisk specifikation LG WebOS

 • Funktionsmatris

  Vad är ens en funktionsmatris undrar du? Jo, på denna sida har vi listat våra vanligaste skärmtyper och vilka funktioner och features som leker bäst med PLAYipps mjukvara. 

  I denna lista har vi alltså listat vad olika skärmar kan och inte kan göra. 

  Klicka här för att ta del av vår jämförelsematris. 

  Synkningsprocessen

  PLAYipp har byggts med två grundkoncept i åtanke; enkelhet och säkerhet. Då nätverkssäkerheten ofta är väsentlig i användarnas verksamheter, måste de kunna lita på att PLAYipp varken sprider virus eller huserar säkerhetsrisker. Detta ska ske samtidigt som produkten är enkel att installera och hantera. För att uppnå dessa mål inrättades tidigt följande princip:
  En Player (enhet) ska aldrig ta emot någon form av data. Inga undantag. 
  Enheterna hämtar den data den behöver i stället för att få den skickad till sig. Detta gör att PLAYipp kan leverera en säker tjänst utan att behöva tumma på funktionaliteten. För att få detta att fungera ansluter alla enheter till PLAYipp-servern, där den får informationen den behöver; vad ska spelas, när ska det spelas, osv..

  Internet & Driftstörning

  Enheterna använder Internet för att hämta uppdateringar samt nytt material. Skulle Internetanslutningen tillfälligt vara nere fortsätter de spela nedladdat material som vanligt.

  Nätverk

  Wifi:. Alla players stöder wi-fi med kryptering via WPA-psk, WPA2-psk (rekomenderas) samt WEP. Det stöder även okrypterat wifi.
  Trådbundet: För en mer robust Internetanslutning rekommenderas att ni ansluter er Player med trådburen uppkoppling.
  Proxy: Alla Players stöder proxyservrar. Ni behöver fylla i er proxyinformation (URL och portnummer).
  IP: Alla Players kan använda statisk IP eller DHCP. För statisk IP – fyll i er IP-adress (inklusive nätmask, gateway och åtminstone en DNS-server).
  Kryptering: All kunddata skickas krypterad via HTTPS.

  Teknisk fördjupning

  PLAYin LG kör en anpassad version av LG WEBos mjukvara.
  Enheterna tar aldrig emot data via PUSH eller liknande tjänster, utan hämtar all data via HTTPS. Allt detta gör systemet robust och säkert. Den inbyggda funktionen för enklicksuppdatering av klientprogramvarorna gör att enheterna alltid har de senaste säkerhetsuppdateringarna och stabila utgåvor av PLAYipp-mjukvaran.

  Servrar

  PLAYipps servrar är baserade i Gävle och Stockholm. Backup på kunddata görs var 30:e minut. Skulle servrarna få temporära driftstörningar kommer er Player att fortsätta spela upp nedladdat material.

  Portar

  Enheterna använder följande utgående TCP-portar för att ansluta till PLAYipp-servern:
  80– HTTP: För att enheten ska kunna visa hemsidor som mediaobjekt samt för att ställa klockan.
  443– HTTPS: För att kontakta servern vid hämtning av XML-filer med information.
  Port 80 och 443 måste minst vara öppna till adresspannen: 192.165.76.0/24 och 192.165.77.0/24 (192.165.76.0 - 192.165.77.255) 

 • Fick du svar på din fråga?

    

  Lämna feedback