Lägg till en ny skärmlayout från mall

 • En skärmlayout består av en eller flera ytor. Varje yta har en egen spellista och i dessa spellistor kan du publicera material som skall visas på skärmen. Det finns färdiga skärmlayouter att använda eller så kan du skapa en helt egen skärmlayout. Skapar man en egen skärmlayout så får man själv välja ytornas placering och storlek.

  För att använda en layout på en skärmplats så måste man skapa en skärmplats och koppla ihop platsen med en layout. För att se hur man skapar en skärmplats och kopplar ihop den med en layout så har vi följande artikel.

  Begrepp

  Yta: Varje yta på skärmen har en egen spellista.

  Layout:
   En layout består av en eller flera ytor.

  Grundmaterial: Genom att publicera ett grundmaterial visas det på alla skärmar som använder layouten, oavsett skärmplacering eller grupptillhörighet. Grundmaterial används med fördel till att publicera material som bakgrunder, logotyper och liknande för att bygga en bra design på er skärmlayout.

  Lägg till en ny skärmlayout från mallar

  Vill du komma igång med en layout så rekomenderar vi att använda en layout som vi har skapat. Du ladda upp en egen logotyp, välja färger samt välja vilka typsnitt du vill använda. 

  1. Klicka på Signage och välj Skärmlayouter.
   Skärmbild 2022-04-12 142415.png

  2. Klicka på Skapa ny layout
   Skärmbild 2022-04-12 142606.png

  3. Välj layout eller skapa en anpassad 
   Du kan nu välja att använda någon av de färdiga mallarna eller välja att skapa en anpassad layout.
   Skapar du en anpassad layout får du välja ytornas storlek och position själv.